Kategórie
 
 
 
 
 
 

Autor: Dávid Habánek     Dátum: 23.04.2024     Čítanie na: 2 min.

                Vo svete detstva nie je hra len zábavou; je dôležitou súčasťou rastu a rozvoja. Napriek tomu, že podporujeme prieskum a dobrodružstvo, bezpečnosť vždy zostáva najvyššou prioritou. Tu prichádzajú do hry inovatívne riešenia, ako sú ochranné mantinely z polyetylénovej peny. Naše mantinely spájajú bezpečnosť s kreativitou a prinášajú revolúciu do hracích plôch pre deti.

Penový polyetylén je ľahký a odolný materiál známy svojimi vlastnosťami tlmenia nárazov. Bežne sa používa v obaloch a izoláciách vďaka svojej schopnosti tlmiť nárazy a odolávať vlhkosti. Tým sa však jeho potenciál nekončí. Keď je vyrobený ako mantinel do detských izieb, stáva sa ochranou proti nárazom, zraneniam a iným nehodám.

 

 

Autor: Dávid Habánek     Dátum: 15.04.2024     Čítanie na: 2 min.

           V neustále sa vyvíjajúcej kultúre tenisiek kraľuje prispôsobenie. Jedným z najzaujímavejších pokrokov v tejto sfére je príchod technológie digitálnej tlače, ktorá spôsobila revolúciu v spôsobe, akým pristupujeme k teniskám s vlastnou potlačou. V tomto blogovom príspevku sa hlboko ponoríme do sveta tenisiek na mieru vytvorených pomocou digitálnych tlačiarní a preskúmame výhody, proces a kreatívne možnosti, ktoré tento inovatívny prístup prináša.

 

 

 

 

 

Autor: Denisa Machalíková     Dátum: 09.04.2024     Čítanie na: 3 min.

         V dobe digitálnych mien a online bankovníctva by sa mohlo zdať, že tradičné spôsoby ukladania peňazí sú prekonané. Napriek tomu, drevené pokladničky si zachovávajú svoje čaro a dôležitosť, a to   nielen ako estetický dekor, ale aj ako nástroj finančnej gramotnosti pre deti a symbol udržateľnosti pre dospelých. V tomto článku sa ponoríme do sveta drevených pokladničiek a objavíme ich význam v súčasnej spoločnosti.

Drevené pokladničky sa v rôznych formách a veľkostiach objavujú po stáročia. Boli jedným z prvých typov pokladničiek, ktoré sme používali na ukladanie mincí a drobných úspor. V minulosti boli často skromnými umeleckými dielami, vyrezávanými alebo zdobenými, aby odrážali kultúru a remeselné zručnosti danej doby.

 

 

 

Autor: Veronika Hanková      Dátum: 11.02.2021     Čítanie na: 4 min.

Značka Modrá Mačka vznikla ako odpoveď reklamnej agentúry 4from media, s.r.o. na pandémiu v roku 2020, kedy sme boli nútení zastaviť výrobu. Ostal nám čas na premýšľanie, čo ďalej a tak sme sa rozhodli zhmotniť náš dlhšie zamýšlaný zámer. Tým bolo ponúknuť kvalitné textílie s originálnym slovenským dizajnom. Dlho sme hľadali a nakoniec sme sa rozhodli pre výrobcu textílií s GOTS certifikátom, ktorý je pre nás zárukou etickej i ekologickej výroby. Značka Stanley & Stella patrí k udržateľným značkám a celý výrobný i dodávateľský proces musí dodržiavať prísne pravidlá a štandardy GOTS.  

    Naším cieľom je ponúkať kvalitné textílie v súvislosti s našou filozofiou - kvalita
a spokojnosť zakázníka je na prvom mieste. Tričká z organickej česanej bavlny sú na tele prijemným a pohodlným kúskom. Vďaka tomu, že pri výrobe sa nepoužívajú pesticídy
a herbicídy je tento materiál vhodný i pre ľudí s najcitlivejšou pokožkou. Voláme ich férové tričká :-) Tieto tričká s príbehom si to zaslúžia.

 

Autor: Veronika Hanková      Dátum: 03.09.2020     Čítanie na: 5 min.

            Pod vznikom značky Modrá mačka sme podpísaní my, Tomáš a Denisa Machalíkovci, zakladatelia reklamnej spoločnosti 4from media s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti výroby marketingovej podpory. Ako malá, ale dynamická spoločnosť sme na trh vstúpili v roku 2006. Tím našej spoločnosti patrí medzi špecialistov vo svojom obore. Vieme sa postarať o celý proces tvorby marketingovej podpory vašich produktov, od kreatívy a grafiky až po výrobu a inštaláciu. Na našej ceste sa snažíme posúvať a tvoriť s láskou a nadšením to, čo vieme. Prejdeme od nápadu až po finálne riešenie výsledného produktu s jedinečným a originálnym vzhľadom tak, aby koncipoval s vašou značkou. Pomáhame plniť vaše sny a predstavy o možnom i nemožnom produkte.

 

Autor: Veronika Hanková      Dátum: 18.11.2020     Čítanie na: 3 min.

          V ponuke produktov značky Modrá mačka nájdete okrem férových textílií i slovenské nadčasové tenisky. Originálnymi motívmi z nášho štúdia im dodávame šmrnc a meníme ich na kúsky, ktoré vyniknú v dave. Tvoríme ich tak, aby sa vynímali v záplave všednosti.

            Grafiku na tenisky vymýšľal náš grafik Jakub. Všetko začína nápadmi a kopnutím múzy, na ktorú nemusí náš kreatívny grafik dlho čakať. Vezme do ruky ceruzky, črtá, kreslí a dáva na papier originálne motívy. Jedinečnú tvorbu následne skenuje a v počítači spracuje tak, aby všetko sedelo. Tento proces znie možno jednoducho, ale nie je tomu tak. Náčrt, jeho vylepšovanie, návraty k nemu, úpravy a v konečnej fáze technické spracovanie v počítači. Všetko chce svoj čas a tak je tomu i pri grafických návrhoch, ktoré postupne dozrievajú do finálnej podoby. Tie sa potom použijú, alebo načas založia do šuplíka.

 

 

Autor: Veronika Hanková    Dátum: 17.09.2020     Čítanie na: 5 min.                                   

              Značka Modrá mačka ponúka i slovenské tenisky s   originálnym  a nadčasovým dizajnom doplnené potlačou z dielne   slovenských  grafikov a umelcov. Textilná obuv slovenskej značky   TOGA je      vyrábaná v okrese Partizánske a vychádza z   tradície obuvníckeho priemyslu tohto regiónu. V rámci našej   spolupráce ponúkame tenisky s vychytávkami, ktoré sme vniesli   do samotnej výroby. Jednou z nich je napríklad pútko s pásikom   na zadnej strane tenisky. Viacúčelové tenisky s príjemným     bavlneným zvrškom a protišmykovou podrážkou z prírodného   kaučuku dopĺňame vašimi obľúbenými dizajnmi z ponuky v   našom eshope. Vysokokvalitná obuv je vyrábaná na Slovensku   z bavlnených materiálov slovenských a českých firiem. Podrážky   sú vyrobené z prírodného kaučuku, ktorý sa pri vysokých teplotách lisuje (vulkanizuje) na zvršok. Použité   materiály a spôsob výroby zabezpečujú dlhú životnosť a   zdravotnú nezávadnosť tenisiek.

 

 

Autor: Veronika Hanková      Dátum: 14.01.2021     Čítanie na: 8 min.         

Prečo si Modrá mačka vybrala textil s GOTS certifikátom?

            Značka Modrá mačka vznikla ako odpoveď na lockdown počas prvých mesiacov pandémie. Týždne strávené doma sme sa snažili kreatívne využiť a rozmýšľať, čo ďalej. Ako neprísť o každodenné živobytie, ostať pracovať a viesť tím minimálne v rovnakom zložení aj po opätovnom návrate do obyčajného života.

            Pri víziách o Modrej mačke sme si zadefinovali, že produkty budú férovo vyrábané a šetrné k životnému prostrediu. Ak chceme vidieť zmeny v oblasti textilného priemyslu smerom k udržateľnosti, musíme ich i sami začať používať. Hľadali sme a našli výrobcu textílii s GOTS (Global Organic Textile Standards) certifikátom zabezpečujúcim i etické pracovné podmienky pre ľudí pracujúcich v celom výrobnom a dodávateľskom reťazci výsledného produktu. Navyše je oblečenie z tohto materiálu veľmi príjemným a pohodlným kúskom na bežné nosenie.

 

Autor: Veronika Hanková      Dátum: 15.09.2020     Čítanie na: 5 min. 

          Textilné produkty značky Modrá mačka potláčame v našej tlačiarni digitálnou potlačou na textil značky Stanley/Stella. Vybrali sme si ju, pretože zdôrazňuje samotnú podstatu odevu a chce meniť vnímanie textilného priemyslu tak ako my. Ponúka produkty s rešpektom k ľuďom i životnému prostrediu. Chceme, aby naši zákazníci hrdo nosili autentické a zodpovedné oblečenie s jedinečným dizajnom slovenských kreatívnych ľudí. Spolu s nami tak môžu prispieť ku zmenám v textilnom priemysle, ktoré začínajú u každého z nás. 

            Textil je vyrábaný etickým, zodpovedným a ekologickým spôsobom s úctou k dôstojným pracovným podmienkam zamestnancov. Značka Stanley/Stella sa snaží zabezpečiť najvyššiu úroveň zodpovednosti vo všetkých fázach výroby ponúkaných odevov. 100% organická bavlna z udržateľnej plantáže v Indii je pestovaná spôsobom, ktorý neohrozuje ľudí, zvieratá ani životné prostredie. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia